Dagistrubbel (obs långt)

Mötet igår gick faktiskt ganska så bra. Detta beror inte på den högre chefen som var där i vaddå fem min och sen gick hon. Dem skulle egentligen ha ett till möte på avdelningen bredvid vid 17.30, så tanken va ju att hon skulle gå dit å säga hej med. Men nu vart det inställt och flyttat en vecka. Så man kan väl tycka att hon kunde stå kvar och lyssna på vad man hade att säga?  (kan man tycka).

Dem presenterade sig, dock den nya va inte där (väldigt konstigt). vi gick igenom planen och vi fick prata med föräldrar om det med. bolla lite. Det komiska var att vi hamnade med alla dem som var hos oss sen tidigare. kan dra det lite snabbt här..

Från och med efter sommaren så hade 13 av 16 barn flyttats över till en annan avdelning. kvar lämnades som sagt var 3 varav en var Theo. På detta så vart hans enda pedagog som varit med honom från början (och som hjälpte till med honom tex med att kissa på toa) flyttad över till denna avdelning. Vi boka möte med chefen och förklara oron då Theo skulle bli äldst och bara ha småbarn omkring sig. Alla hans vänner, bästa kompisar försvann. Ja förutom en tjej som är i samma ålder som han leker bra med. Hon pratar på och förklarar det ena med det andra å att 08 kommer att få knytte (gå ut i skogen) etc.

Det finns tre avdelningar på skolan. små, mellan, störst. så kan man väl säga. Theo går på mellan avdelningen. Har alltid gillat det då han fått bra med utmaningar då han tillhört dem yngre - även om han är större än många fyra åringar. Den yngsta avdelningen ändrade inte på någe, dem behöll allt som dem hade. Så mellanavdelningen fick alla små kan man väl säga.

Två första dagarna på dagis så va theo jätte glad då hans kompisar va på utegården när han va ute på eftermiddagen. tredje dagen så var dem på den andra sidan. dem har två olika gårdar beroende på vilken avdelning han tillhör. dvs han får inte ens va ute med sina vänner.. dem är bara borta. å på ons va dem som sagt var inte på hans sida. å jag såg inte theo på gården. så ja trodde att han kanske va på andra sidan. öppnar grinden och kommer in. hör "hej mamma" låg röst. vänder mig om å då kommer theo bakom ett träd. han satt där själv å lekte med två dinosauer. vart va resten? jo dem satt i sandlådan å körde gogogaga. Inget illa menat. men förra året körde theo gogogaga med i sandlådan. men han är inte alls på deras nivå nu. han ville gå hem på en gång och ja kände mig väldigt ledsen.

på tors tog vi upp det och en av pedagogerna tog personligen hand om Theo. han såg till att han fick det han behövde. så när ja kom kl 15 så kom det en super glad Theo. han hade precis varit på andra sidan och träffat sina kompisar. sprungit å lekt. han va helt illröd i ansiktet å sken som en sol!.. *mamma glad*

så vi har tänkt, ska vi vara kvar på samma avdelning pga väldigt bra pedagoger, eller ska vi låta honom vara med sina vänner och en av sina gamla pedagoger som vi gillar med. ??

på gårdagens möte så fick vi läsa igenom planeringen inför hösten. Hade jag varit en av dem 13 nya föräldrarna så hade ja tyckt att planen var kanon. absolut. men iom att vi inte är nya så kändes det lite som om Theo försvann nånstans. Dem pratar mkt om trygghet och den trygghet som Theo fick/hade, den rycktes som en matta under hans fötter, den finns ju inte kvar. Theo säger på morgonen. idag ska jag leka med å så ett namn. men ja vet själv att det får han inte, för dem är på en annan avdelning.

Igår fick vi reda på att knytte som förskolechefen prata så gott om kommer inte ens att inträffa under hela hösten pga att det inte finns nån utbildad personal. va chefen själv som skulle hålla i detta och nu så kan hon helt plötsligt inte. Tycker inte att man sitter och lovar föräldrar något som man inte kan hålla.

Dem större problemen vi egentligen har är att förskolechefen inte ser dem problemen som finns och som igår så stannade hon inte ens å lyssna på vad föräldrarna hade att säga. När det var frågestund och föräldrar kom med synpunkter så vart många svar. maila chefen.. iom att det är hon som fixat schemat å så tex. blir bara så sjukt sur.

Efter mötet så stannade vi kvar ytterligare en halvtimme för att prata med pedagogerna. Vi prata då med fyra stycken. Blir samarbeta mellan mindre avdelningen och Theos. så vi fråga dem vad dem trodde var bäst för Theo. för ja kan ju inte svara för vad alla andra tycker. ja kan ju bara ansvara för det ja känner för theo, hans situation. Men det kändes så mkt bättre att prata med alla fyra. då dem kunde säga själva hur det kommer att bli och hur det kommer att bli för Theo.

Dem sa att det är en super stor omställning för Theo och alla dem tre barnen som vart "lämnade" kvar på avdelningen. Alla har fått separationsångest och inte mått som dem kunde ha gjort. Dem bad om att kanske ge två veckor. Just för att Theo ska kunna känna själv hur det går. Att alla aktiviteter ska ha kommit igång innan dess. Så att Theo kommer att få gå med 08 å göra något. Iom det samarbetet så kommer då Theo få mer killkompisar då det bara finns två tjejer på avdelningen som är 08, inga killar.  Dem skulle även prata med andra avdelningen (hans gamla kompisar) för att se om Theo kunde vara med dem nån timme om dagen. Alltså kanske vara ute och leka på deras sida då han behöver lite mer utmaningar. Just för att mindska separationsångesten med.

Så iom att vi prata med dem igår så kommer han att gå kvar på denna avdelning. Dem kommer att ha extra koll på honom och se till att han ska må bättre. Det som känns skönt är att jag tror faktiskt att det kommer att gå bra, det kommer att lösa sig. Jag tror på det, då jag tror på den personalen. Jag gillar dem och jag vet att Theo gillar dem väldigt mkt med. Vilket gör väldigt mkt. Och nu vet jag mer att dem tänker på Theo och kommer göra allt för att han och dem två andra ska känna sig trygga och må bra med allt som hänt. Känns mkt mkt mer lugnande för min mage..

Däremot så kommer vi att maila förskolechefen iaf pga hur vi upplevt det, hur hon varit emot oss etc. Men för stunden så är magvärken lite bättre iaf...


oj va långt det vart =)


#1 - - Beatrice, mamma till skrutten Robin:

Hoppas att allt kommer ordna sig!

#2 - - Billiga Barnvagnar:

Men gud så hemskt att ni upplevt det så och blivit behandlade så, det måste ske en ändring på detta. Bra att ta tag i det faktiskt!

#3 - - Anonym:

Ja, absolut :) synd att du inte ska med dock :(

#4 - - Pernilla:

Usch vad trist att läsa och vilket uselt bemötande när har fått från chefen,



Hoppas verkligen det ordnar sig :)

#5 - - Annelie:

Hoppas verkligen att det ordnar sig!!



Hehe... Ja, kameran är ju hur bra som helst, men som sagt klumpig! Klumpig är då jag också, så hade jag haft den med så hade jag gissningsvis tappat den så den gått sönder eller glömt den kvar i skogen ;)

#6 - - Eva:

Vad skönt att ni känner att ni har stöd av pedagogerna. Jag tycker att er förskola har hanterat detta så dåligt. Det är ju inte för inte som man oftast byter avdelning vid tre års ålder.

Jag ser bara på Oskar vad mycket som har hänt på dom veckorna sen han började på dagis mot att ha varit hos dagmamma tidigare. Detta att träffa fler och äldre barn har varit så nyttigt för honom.



Hoppas att chefen ger er bra svar när ni mailar henne.

#7 - - Fnulan:

Men stackars...... hoppas att det löser sig till det bästa!!!!

#8 - - Veronica - mamma till Denver:

hoppas allt det där löser sig, men det gör det nog... jag har själv lite oro över hur det kommer bli med förändringar för denver som troligtvis kommer att byta förskola rätt snart =/ men de måste väl vänja sig vid förändringen antar jag... Kramar!

#9 - - Anna:

Usch, förstår att det är jobbigt! Hoppas att det kommer ändras till det bättre. Det är få gånger man mår så dåligt som man gör när ens barn mår dåligt. Alexander byter avdelning nu när han börjar igen och de säger att de ska få byta avdelning med någon de leker mycket med men ändå så kommer han inte byta med någon av de som han pratar om jämt hemma. Men tror det kommer bli bra ändå. Vi har en småbarnsavdelning och tre för de större barnen. Det är skönt att han går från småbarn till de större så att han får lite mer utmaningar.



kramar