Osötad äppelmos..

dsc00958 (MMS)

Igår fick vi en massa äpplen. Skulle vilja göra osötad äppelmos. Perfekt ju som sylt till Theo..Vet däremot inget bra recept. Är det någon som gjort osötad äppelmos som vet något bra?

#1 - - Carola L:

Det är bara att koka äpplena (jag delar i 8 bitar) tills det blir mos, passera genom sil och frysa in.



Jag kokar mitt med socker så jag slipper ha det i frysen, tycer att det tappar smak då. Däremot har jag inte så mycket socker, ca 3 dl/l mos.Går säkert att dra ner till lite mindre, men mitt håller drygt ett år iallafall. De äpplen vi får på våra träd behöver socker för att de är väldigt sura.

#2 - - Emma - mamma till Meja och Alvin:

Tyvärr har vi inte kvar det, trodde du hade ett?

#3 - - Emelie:

Är det gott med Osötad äppelmos? Låter surt haha!

#4 - - Helen:

Har aldrig gjort helt osötad men därimot så finns det ett jättegott recept i "Vår Kokbok" som inte innehåller så där jättemycket socker där ska det vara 500 g socker till 1 liter paserat mos.



Lycka till.

Kramar

#5 - - Emma:

gott med äpplemos:)

#6 - - Anna:

Bara att skala, koka, mosa och frysa in. Håller dock inte så länge i kylskåp när man inte har i konserveringsmedel. Mums i alla fall!

#7 - - Carola L:

Fick tipset att blanda med banan _ funkar ju när man ska äta det på en gång iallafall:-)