Svar på frågor:

Hade du kejsarsnitt med första barnet?
Nej det hade jag inte. Jag födde Theo normalt.

Varför har du planerat kejsarsnitt?
När jag födde Theo så sprack jag väldigt mkt. Inkl att min ringmuskel gick av. Så jag fick opereras direkt efter förlossningen och det tog ca två månader innan det vart "dugligt" kan man väl säga. Hon som opererade mig sa att jag inte skulle föda vaginalt nästa gång - om jag ville ha mer barn dvs. Iom att det är ett känsligt område och det måste läkas igen i så fall (för det kommer att spricka upp igen med största sannolikhet). Risken att det inte skulle läkas ihop utan att jag skulle få problem va för stor. Och därför var det inget snack om att jag skulle få snitt.

Har du fått träffa läkare innan inskrivningen?
Nej jag kände själv att jag inte behövde det. Iom att jag och min man valde att skaffa ett till barn och då visste vi att jag skulle få göra ett kejsarsnitt. Så väldigt tidigt så visste vi om detta. För oss va ett till barn = kejsarsnitt. Så det fanns ingen tvekan om något. Varken från oss, mvc eller läkare.

Hur känner du inför ett snitt?
Det är så svårt att säga exakt. Jag mådde inte så speciellt bra under dem två första månaderna med Theo då jag hade väldigt ont. Såklart så vägde ju Theo över så att hur ont ja än skulle ha så skulle det inte göra någe. Jag var lycklig och hade ett friskt barn. Att då föreställa sig att jag skulle föda vaginalt igen och då få det ännu värre, att chansen att jag inte skulle bli helt återställd fanns - så kändes kejsarsnitt som en befrielse.

Samtidigt så känner jag mig inte direkt entusiastisk till ett kejsarsnitt. Man blir ju snuvad på konfekten. Jag är väldans glad att jag fått uppleva en ordentlig förlossning. Skulle mer än gärna vilja uppleva det igen, men det går ju inte. Vi ville ha ett till barn, så då får ja ta kejsarsnittet. Känns inte direkt bra att någon ska skära i min mage. Usch otrevligt, men känner mig trygg i själva operationen iaf. Jag vet att sös, där jag ska vara, är en av dem bästa i landet på just kejsarsnitt. Känns bra! Resten får jag ta med en nypa salt. Ta en dag i taget och se vad som händer..

Vad gör du om värkarna börjar tidigare?

Om värkarna börjar tidigare, ja om något skulle hända, så skulle ja bara ringa sös. Vi bor inte långt ifrån och då blir det ett akut kejsarsnitt i så fall.

Är du nervös?

Nej konstigt nog inte. Tror att jag har så mkt information i hjärnan. Kändes väldans bra på inskrivningen. Jag har vänner som har haft kejsarsnitt på sös - så jag har fått mkt info av dem. Jag tror dessutom att om man är väldans inställd på att det blir snitt, ja vad ska ja göra? Det blir snitt, ungen ska ju ut :P Känns inte jobbigt sådär.

Vad är det jobbigaste med ett kejsarsnitt?
Det jobbigaste har absolut inget med kejsarsnittet att göra direkt. Det jobbigaste är att vara ifrån Theo. Med en vanlig förlossning kan man ju (om man mår bra) redan åka hem samma dag. Medans jag måste ligga kvar i två dygn. Jag ogillar väldans starkt sjukhus, jag avskyr maten (att man ens får mata folk med den). Sen så har ja grov separationsångest från Theo. Helst så skulle han få följa med mig dygnet runt :P Vet att det inte går någon nöd på honom om han är borta från mig. Men tvärtom - det är en annan femma.

Mina fina kommentarer
Postat av: Johanna

Funderar på köpa lite såna när jag lämnar filmerna haha

Postat av: Emelie

Aj! Jag får ont i hela kroppen när jag tänker på vad som hände med dig på Theo förlossning! Herregud Hemorojjderna är ju hemska bara dom kan inte ens föreställa mig att vara helopererad i det området! Starkt!!

KOmmer bli kanon med snittet ;-)

Ska bli så kul att se er den 7:e!

Kram

2011-04-08 @ 19:57:20
URL: http://fambabunovic.blogg.se/
Postat av: Eva

Jag har enbart positiva erfarenheter av mina ks. Nu kan jag ju dock inte jämföra då jag aldrig varit med om en "vanlig" förlossning och aldrig kommer att få vara det heller om det blir fler barn. Det är väl en sorg för mig. Inför ks med Oskar var jag jätte nervös då jag inte visste helt vad som skulle ske även om dom hade berättat det för mig. Med Alma var det enbart positivt med snitt jag hade inga smärtor alls i princip och hon fick komma till mig på uppvaket med en gång. Oskar fick jag inte träffa förren efter 5-6 timmar för dom på sjukhuset gjorde fel.Det som kommer bli jobbigast för dig är ju att du inte får lyfta Theo på ca 6v och det är ju bra om man håller det så länge det bara går. Det är dock svårt och första två veckorna kan/bör du knappt ens hjälpa honom upp i soffan/bilen el liknande. Det är ju dock lättare för dig nu än vad det var för mig då Oskar bara var 13 mån och precis lärt sig gå.Mina råd till dig är väl att se till att du rör på dig så mycket som möjligt och så tidigt som möjligt även om det strammar rejält i början. Fast efter det du gick igenom förra gången så kommer det knappt att märkas =)Jag önskar dig all lycka på måndag!

Kram!

2011-04-08 @ 20:18:03
URL: http://taweret.blogg.se/
Postat av: Madde

Tänk att veta när bebisen kommer! =) Sista helgen som enbarnsmamma!! =)Hoppas allt går bra på Måndag och att ni får en trevlig helg!

kram

2011-04-08 @ 20:29:22
URL: http://maddiznilsson.blogg.se/
Postat av: Linn 21, mamma till William

Oj, får man ta så starka smärtstillande när man ammar? :O Det trodde jag inte. Vad skönt att det var solklart hela vägen hur det skulle blir :D

2011-04-08 @ 21:41:40
URL: http://myheritagetotheworld.blogspot.com
Postat av: Linn 21, mamma till William

oo nej, jag förstår dig absolut!

Jag tänkte på det efteråt när jag var hemma igen efter andra vändan på sjukhuset. När jag opererades fick jag ketogam (eller hur det nu stavas) och när jag sedan kom upp på bb så ammade jag ju william.

men nästa gång jag var inne för infektionen så fick jag också ketogam och då var jag tvungen att vänta ett dygn och pumpa ut hela dagen innan jag fick mata honom igen.

Jag är i alla fall nästan helt säker på det och jag tyckte att det var så konstigt... Tycker ju att de på bb borde hålla koll på vad jag fått i mig när jag ska amma mitt nyfödda barn... Jag har dock inte kollat än om det stämmer men som sagt, jag är nästan helt säker på att det var samma sak jag fick båda gångerna.

2011-04-08 @ 22:43:30
URL: http://myheritagetotheworld.blogspot.com
Postat av: Linn 21, mamma till William

Han har ju 3 månaders uppsägningstid så han kommer ju ändå jobba 3 månader till. det är bara det om jag får jobb innan dess så vill han ta ut föräldradagar. Men ja, det gick nog rätt bra att prata med dem, tror de fick sambon att lugna ner sig lite och inse att det han vill uppmå pengamässigt inte fungerar än (spara 5000kr var i månaden till handpenningen på hus, två ok månadslöner osv.osv) Hans pappa fick även sagt det att för Williams del så är det faktiskt bäst att han är hemma så mycket som möjligt med sin MAMMA de första åren och det kändes så bra! Att det inte bara har att göra med vad jag vill och tycker utan vad som faktiskt är bäst för William också.

Dock är Daniel jätte konstig nu när han oroar sig så för pengarna så även om vi diskuterat detta en kväll och kommit fram till något som känns ok så kan han ändå komma och dra upp samma sak igen dagen efter och vilja få fram något annat och det är riktigt jobbigt. Hoppas att han lugnar sig nu.

2011-04-08 @ 22:49:11
Postat av: Linn 21, mamma till William

Helt sjukt! De måste ju ha bättre koll på vad för mediciner man fått i sig! Jag har inte vågat kolla om det var samma sak jag fick i mig båda gångerna i fall jag ska börja nojja över att w ska ha tagit någon skada av det... men nu vet man ju det till nästa gång i alla fall, att man själv måste ifrågasätta vad de stoppar i en!

2011-04-08 @ 22:52:05
Postat av: Emma

Ja då förstår jag!

Hur är det annars med er ikväll?

Vad har ni för roligare planer för helgen?

Kram

2011-04-08 @ 23:55:58
URL: http://mammatillbenjamin.blogg.se/
Postat av: louise

Ja det förstår jag måste kännas jättekonstigt att veta exakt när ens baby kommer.

2011-04-09 @ 06:49:57
URL: http://lusses.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar

Vem är du?:
Här ofta?

E-mail:


Din söta blogg:


Skriv något skoj till mig: