Angående kejsarsnittet...

Anne Geddes tar sååå otroligt fina bilder på barn.. Myyys!

Jag skrev kanske lite luddigt då jag gick ut med att jag väntade barn. Det luddiga var att jag skulle få kejsarsnitt. Jätte många har frågat. Skulle skrivit om det tidigare, då jag fick så många frågor - men man hinner inte alltid med allt man vill göra.

När jag födde Theo så födde jag honom helt normalt. Det var inga problem med Theo eller med mig för den delen. Men på sista krysten som han kom ut så gjorde det så sablans ont. Så när dem väl la Theo på min mage så var jag inte glad av att se honom. Smärtan var så stark så, nej det var inte roligt. Moderkakan kom ut jätte snabbt. Inga problem där heller. Men när dem skulle sy för jag hade spruckigt. Då upptäckte min barnmorska att jag behövde en operation. Så dem lokalbedövade mig. Först då började jag känna mig hel igen och kunde njuta av min underbara son som låg på min mage/bröst.

Operationen tog nästan en timme. När dem var klara kom läkarn som sytt mig fram till mig och sa att jag inte borde föda vaginalt igen om vi ville ha mera barn. Jag var för trång och OM jag skulle föda normalt igen så kommer med största sannolikhet allt att spricka upp igen. Och läkningsprocessen kommer inte att vara lika bra. Dvs jag kan få men för livet.

Det som hände var att med sista krysten så rev Theos axel upp mig. Och hela ringmuskeln gick av. Det var iiiiiinte skönt. Jag hade problem att gå och sitta i två månader. Fick gå på 8 citodon om dagen. Men slutade med det då Theo vart så dåsig av dem. Så då gjorde det såklart ännu ondare. Toabesöken var en pina. Jag var tvungen att vara väldigt noggran med kosten och käka någe läkemedel som smaka som lotion. Fick inte bli hård i magen. Grät vid varje toabesök. Nästan så att jag blev rädd för att gå dit.

Fyra månader senare var jag på återbesök och då var allt helt läkt. Men tanken att föda vaginalt igen och få uppleva något värre och som kan bestå för en längre tid eller hela livet känns inte som om det är värt det. Därför blir det nu kejsarsnitt. Däremot vet jag inte rikitgt hur jag känner för det. är lite blandade känslor...
#1 - - Anna-Gravida:

Usch lät inte alls roligt det där! Förstår att det blir snitt denna gång!



Ja det var ju bra det iaf!

#2 - - Carolina:

Men åhh, det här har jag ju helt missat - vad roligt att ni ska få en liten till - stort GRATTIS söta! kramar

#3 - - ★Fam. Bus★:

Håller med, jätte fina bilder!



Nämen usch då... Då förstår jag verkligen varför du kommer få snittas. Stackare, vad jag lider med dig bara genom att läsa detta inlägg. Jag kan inte förstå riktigt hur de var att genomgå allt ihop, men nästan då jag själv hade ont i flera veckor i snitt o var bedrövad...



Usch då... Skönt iaf att de planerar de bästa för dej! kram kram

#4 - - Pernilla:

Hoppas ni med får en bra helg =)



Usch förstår att du ej vill föda vaginalt igen.

#5 - - Mamma till William:

God eftermiddag vännen..Ja du hade sån otur där att du sprack så himla mycket..Förstår att det finns delade meningar ang allt..Men det ska gå bra ska du se..Bra att läkarna tar det på allvar och tycker du ska ha kejsarsnitt...Vi kan prata om detta på msn..mera privat där.Ha en skön helg.kram kram

#6 - - Johanna:

Förstår helt klart varför du väljer kejsarsnitt! AJ!

#7 - - alexandra:

grattis till bebis nr2

#8 - - Emma - mamma till Meja och Alvin:

Det kommer att gå så bra då :) Det är ju inte samma sak, men det är rätt häftigt när dom lyfter upp liten plutt ut magen med :)

#9 - - Eva:

Ja, det var jag som hade skrivit =)Man har ju en del av jobbet klart med om man spar önskelistan =)



Var glad över att du vet om att du ska föda med snitt så här tidigt då kan du prata om det mycket med bm och när det är dags så är det inget att oroa dig för.



Du kanske kommer ihåg alla mina känslor inför ks med Oskar. När jag födde Alma var jag helt avslappnad i tanken på vad som skulle hända och det var en riktigt trevlig stund. Jag hade ju heller inte ont efteråt och slutade helt med värktabletter efter ca ett dygn.

#10 - - Annelie:

Usch... Lät inget vidare det där!! Tur som attans att det finns alternativ!!



Själv tyckte jag att snitt var befriande. Var inte alls nervös inför snittet. Var mer nervös då vattnet gick, att jag skulle behöva föda "som vanligt". Hade ju absolut inte gått i vilket fall då Molly låg i säte och Tilde i tvärläge, men tanken slog mig såklart ändå.

Var jätte rädd att värkarna skulle sätta igång innan vi kom in till operation, och jag fick bedövningen.



Visst att man hellre föder "normalt", man blir ju lite "snuvad på konfekten" om man säger så, när man blir snittad. Inte riktigt samma känsla, men ändå en fantastisk upplevelse!!



Hihi... Gör utmaningen när (om) du känner för det!!



Ha en underbar helg!!



Kramen



#11 - - En pojkmammas vardag ♥:

Förstår att du inte vill föda vaginalt denna gång. Skönt att veta att du har valt att snittas och slipper fundera på det :)

Kramar

#12 - - Anna:

Förstår att du väljer kejsarsnitt! Usch vad jobbigt! Jag sprack riktigt ordentligt med men det räckte med att läkaren sydde ihop mig under en timme med konsultation från en annan läkare. De pratade först om sfinkter-ruptur vilket fick mig att stelna till ordentligt men hon avslutade sedan med att säga att jag inte skulle få några men av det för hon hade gjort ett bra arbete, ingen sfinkter-ruptur heller pust.

Lite rädd är man ju för att det ska bli värre nästa gång, tog ett tag innan jag hämtade mig. Hade fruktansvärt ont och det tog säkert en månad innan det kändes ok att sitta och ligga ner. Ditt måste ha varit grymt mycket värre än för mig :-S Fy så hemskt!

Alexander knäckte både nyckelbenen på vägen ut med så lite rädd är man för att det är för trångt men ingen har sagt något om det så jag ska försöka att inte tänka på det när det väl är dags :)

Skönt att du vet att du får snitt och inte behöver fundera kring det, även om det kanske känns nervöst med snittet.



kramar