Spenatsoppa

En mycket god soppa! Mumma!

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g hackad fryst spenat
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 4 ägg
Tillagning
  1. Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
  2. Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
  4. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
  5. Rör i grädden i soppan.
  6. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
#1 - - Therese:

Måste nästan prova detta recept ser så gott ut! Tack för svar jag har tagit bort det nu, hoppas det blir bättre snart. Ha en fin dag!