Spenatsoppa
En mycket god soppa! Mumma!
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g hackad fryst spenat
- 1 msk hackad gräslök
- 1 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm riven muskot
- 4 ägg
- Koka äggen. Skala och skär dem i halvor.
- Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
- Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
- Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
- Rör i grädden i soppan.
- Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
Måste nästan prova detta recept ser så gott ut! Tack för svar jag har tagit bort det nu, hoppas det blir bättre snart. Ha en fin dag!