Ett år sedan..

För ett år sedan så flyttade vi till denna underbara lägenhet som vi bor i idag. Höggravid och inte gåbar (*Skratt*) lyckades vi få över lasset - tack vare en massa vänner. Klockan 8 på morgonen åkte vi och hämtade nycklarna. Till ikea för att handla lite grejjer och sen till gamla lägenheten. Hämta alla grejjer och sen bar det av till nya. Jag stannade såklart. Stod och dirigerade lådor. Tog en promenad med hunden. Tog sån jäkla tid, då jag knappt kunde gå pga foglossningen. Kom tillbaka och då stod det kartonger ööööverallt. Dvs all organisering var åt fanders. haha. Sov sååå gott den natten!

 

Vi var så himlans glada att slippa den där förbannade kåken vi bodde i.. Efter att vi flyttade så försvann min astma och allergi. Samma år som vi flyttade in i kåken så kom astman. Är det inte lite fööööööör märkligt å lite väl sammanträffande? Jäkla fuskbygg. Idioter som satt bakom ratten där med. Hyresgästföreningen hjälpte dem i kåken med att höja hyran. snällt va? Det fanns mögel i kåken. Inget gjordes. Tapeten rann av om man tvättade den med vatten. (skulle flytta och tvättade tapeten nere vid fotändan där hunden hade legat - å tapeten blev vit? Hela färgen på tapeten lossna). Färg på socklarna lossna, luckorna i köket - den färgen lossna. Ja ni hör. Det va inte allt. Vi hade varmvattenberedare och jag och mannen fick duscha tillsammans för att varmvattnet skulle räcka åt oss båda. Dvs: in i duschen. stäng av vattnet. tvåla in oss. duscha av, av med vattnet, schampo, av med vattnet.. å så när ja hade balsamet i håret å skulle skölja av. då försvann alltid värmen. helt sjukt. Den ändrade sen på det. Så då kunde man iaf duscha var för sig. Men när elräkningen kom sen höll man på å dö.

 

Det var snorkallt i lägenheten. Alltså ingen underdrift. På sommaren var det jätte varmt då vi hade solen där hela tiden. Men så fort det gick under + 10 grader så blev det kallt i lägenheten. vid 0 gradigt så hade vi 14 grader i lägenheten. Dvs jag gick med dubbelt av allt på mig. Sov i långbyxor i långtröja. Va hemskt. Elementen var inte vattenburna. Satte man på dem - alla. Så blev det en grad varmare i lägenheten. EN. Kan ju säga att vi hade aldrig på dem någe mer sen då elräkningen steg så förjävligt pga den med. Så vi körde på ljus - öööööööverallt. Tre st i kåken fick elräkning på 10.000:- Man trodde ju att det var ett skämt. Vi betalade väl 1500 i månaden och sen fick vi en rest på 3000 som skulle betalas in, dagen innan julafton. Då fick vi nog. Vi satt i konstant mörker. Hela tiden. allt var utdraget. Ändå hade vi en räkning på 1000 i månaden.

 

Så kom man till denna lägenhet. En trerummare för oss två, snart tre. Varmt som gatan. Vi skratta för att vi höll på att dö. Va som en bastu. Vi behövde inte släcka överallt hela tiden. Elementen fungerade. Och det fanns ett badkar och varmvatten i all evighet. Läget är så jävulskt bra. Nära till vatten och natur. Men ändå gångavstång till söder. Bra med förbindelser. Och här bor vi än idag. Ett år senare och jag är fortfarande lika glad. Sååå glad att jag bor här med min lilla familj.

#1 - - pervelie:

Jo. Brukar vara barnvakt åt min kusin ibland och man är ju verkligen helt slut efter några timmar :P

#2 - - N I L M A:

sv: hehe det är ingen fara alls!

jag byter ju lite titt som tätt men det är för att jag aldrig trivs men än så länge gör jag det på myshowroom :D



btw, länken till detta inlägg får du gärna klistra in i en kommentar till tävlingen för att det ska gälla :D

#3 - - N I L M A:

kanon!



lycka till :D

#4 - - Helen:

Men fy f-n vilken lägenhet, påminner mig om min otäcka lägenghet som jag och barnen flyttade till innan vi köpte huset ihop med Tommy. Vi hade oxå fuktigt, när vi mätte luftfuktigheten i lägenheten var den på 80%, så sängen var BLÖT när man la sig iden, ett av våra marsvin fick lunginflamation och dog, diskstället i trä möglade på 1 vecka, och vår hyresvärd sa bara att nej det är inget fel, fy f-n för sådana värdar. Tur att vi har fått det så bra nu, eller hur :D.



Ha en bra helg gumman.

Många kramar på dig

#5 - - ♥Linda med Familj♥:

Fy fasiken vilken dålig lägenhet ni hade innan, skönt att ni kom där ifrån!!!



Ja det är skönt att det "bara" är lite ont i armen och inte hela registert.

Jag tror faktiskt att jag kommer att orka, jag fick fina resultat denna gången på en vecka och det gav mig en pusch att fortsätta.



Allt bra med dig annars???

Kramar

#6 - - Martina:

va härligt de lätt:) mysigt ni bor också:)



Hoppas ni får en riktigt härlig Lördag

kram

#7 - - sara:

Tackar, tackar, känns så otroligt härligt att allt äntligen gick som förväntat nu. Ska packa det sista idag och sen imorgon går flyttlasset, så svårt att riktigt förstå att det verkligen händer =)

#8 - - Hanna - mamma till ♥Neo♥:

ja, tiden verkligen rusar iväg! ^^

tur att ni trivs i lägenheten iaf... själv va vi och kikade på en i torsdags och ska kolla på en även på måndag. båda är fyror i partille!



kram kram

#9 - - emma - mamma till meja:

Lampor till kontoret, lite ljus, stekpanna och barnmöbler till Mejas rum. Hon ska få dom i julklapp :)



Idag är min mage uppsvullen som jag vet inte vad...

Hur mår du?

Kramkram

#10 - - stine - pokerfru & mamma till Wiggo:

ja visst var det :)



va skönt när man kommer till en sån bra lägenhet, ser jättefint ut :)



kram

#11 - - Frida:

Hihu ja du att betala elräknigen är aldrig kul, men en sån som ni hade var verkligen INTE rolig.

SKÖÖÖÖNT att ni hittad er lilla mysiga trea, förstår att du trivs.

Bamsekramar<3

#12 - - Liw:

Snacka om efter regn kommer sol :)



Då är det bara att ta nya tag och mina tummar kommer vitna då med :)

stor kram

#13 - - K:

Tror dig! =) Vill så gärna ha en bebbe men det lär dröja =)



Härligt att trivas så bra med sitt boende! =D

#14 - - Malin-mamma till Sam:

TJENA LUST att ses ngndag så de små kan leka och vi fika?:)