Lite om dopet..


Håller på å vika en massa servetter inför helgen. Servetterna är i turkos färg. Syns inte så mkt på bilden. Gillade den färgen och i helgen så lyckades ja hitta ännu fler *tur för det* Sen så är det små tyllpåsar med bilar i. Brukar ju oftast vara choklad men eftersom det är så många som är allergiska så fick det helt enkelt bli bilar. Sen i efterhand så tyckte jag att det var en ganska så rolig idé.

Dopklänningen har ja ju redan lagt upp tidigare, den finns i det Här inlägget.

Dem psalmerna vi tänkt ut är iaf..
  1. Jag tänder ett ljus
  2. Lilla barn
  3. Den blomstertid nu kommer
Kommer att ha en soloartist som kommer att framföra två låtar och det är Theo´s sång och sen Du är aldrig ensam.


Vi kommer att ha tårta och fika efter dopet. Förslaget var antingen det eller smörgåstårta. Men jag kände att jag inte orkade stå och fixa med smörgåstårtorna, plus att det är så pass tidigt på dagen, så tårta blir bra. Vi har beställt tre st. En av dem kommer se ungefär ut som på bilden..

Har ordnat med en cheesecake för dem som är allergiska. Bakat silviatårta och kakor. På tors så blir det bak igen, då cupcakes.

Kommer mer inlägg sen med bilder på vad vi ska ha på oss och Theo såklart. Sen på fre så kommer bilder på dukningen. Vi är några som ska pyssla med den på kvällen. Blir en hel del att göra med andra ord denna vecka..

Uppdatering:

Så nu är alla servetter vikta. Så himlans skönt. Slipper ja tänka på det. Ska baka en kaka till under dagen i morgon och sen så ska vi baka cupcakes på kvällen. På dagen ska vi även hinna med och handla. Lite dricka och smått som fattas. Ska även handla lite mat till grillningen på lör kväll. Vi är några som ska träffas på kvällen. Dels blir det min familj men även barnets gudfar som inte bor i sthlm. Får passa på att ses så mkt man kan då.

Barnets gudfar är Matthias som även var mannens best man på bröllopet. Minns att J redan frågade honom då. Hahha.. Snacka om att vara ute i god tid där. När det gällde barnets gudmor så visste jag inte hur vi skulle göra. Om Matthias flickvän skulle bli det. Men jag kände att jag ville ha någon som jag litade på och som stod mig nära. Mannen sa att han valde just Matthias just för att han visste att han skulle ta hand om Theo om något skulle hända oss. Och så ville jag med känna. Matthias är en ur trevlig människa. Han har ja gillat sen första stund och har alltid behandlat mig väl (då andra vänner till J inte gjort det). Han va en guldklimp på vårt bröllop och han och Lena är två toppen människor verkligen. Men jag ville som sagt var ha nån på "min sida". Fanns egentligen bara två personer som jag kunde tänka mig. Så efter mkt prat med mannen så valde jag att fråga Lotta om att bli gudmor till Theo. Hon började gråta av lycka, vilket gjorde mig ännu gladare. Haft ont i magen att jag måste bestämma mig. Men nu har ja gjort det. Känns skönt.

I morgon ska vi hämta nyckeln till lokalen. Sätta på kyl och frys. Känns bra att kunna börja på en gång. Sen på fredag ska det som sagt var dukas. Hur vet jag inte än, men dukning för 60 pers ska det bli. Va ca 20 pers som inte kunde komma, vilket var tur i sig för jag vet inte hur vi hade fått plats annars.

Nej nu måste jag bara sova. Har såå mkt att stå i imorrn. Får se om jag måste ta till med äckliga kaffet igen som idag. Smakar som en askkopp i munnen sen. blä. men pigg vart ja.. =) Glömde förresten säga att ja hade en väldigt trevlig eftermiddag hemma hos Annika idag som bjöd på fika. Hon hade tom köpt en cola bara för mig. så snällt. hah. Sen hade hon bakat en kladdkaka. Å på det var det kola med rostade mandlar. Helt sjukt gott!

nej nu måste ja bara sova.. Natti!



NU HAR RÖSTNINGEN STARTATS OM
Gå in å rösta på min blogg
Röstningen pågår tom 20 Maj!

Tack alla ni som röstade mig till final!

#1 - - Taweret:

Vilka fina sånger/psalmer ni valt. Brukar man ha sådana där små påsar på dop? Jag har inte varit på så många men det var en gullig idé. Vad fint det blir med servetterna som ser ut som små tröjor (tycker iaf jag)=)

#2 - - Veronica - mamma till Denver:

vad duktig och pysslig du är =) själva ska vi inte ens ha ett dop, utan en grillfest med närmaste familjen istället ;D

#3 - - kadri:

vilken gullig bebis

#4 - - Veronica - mamma till Denver:

vad mysigt =) jag skulle gärna ha dop, alt. namngivningsceremoni, men min sambo är inte så pepp på det ;D

#5 - - L:

Åh jag dör, gud vad gulligt med påsar m bilar! Vilken rolig ide! Tur att du inte tog choklad. Mycket roligare med bilar!! Men det är väll inte vanligt med såna där saker på dop? Inte hade jag det på Rebeccas iallfall. Värsta lyx dopet jue :-D

Oj vad jag ser fram emot det.s Får ta med mig bilarna hem till Rebecca så blir hon glad:)

Super gullig vikning också.Tror inte jag vill se dukningen i förväg hehe, vill ha några överasskningar.hihi.

#6 - - Kirsi:

ÅÅH vilka fina tårtor. VArt får man tag i sådana??

Vi har ju inte heller döpt vår Alex änu, snart dax för planering. Åååh hela grejjen med att duka osv är ju helt underbar =)

#7 - - Erika:

Vi fint! Är det svårt att vika servetterna?

#8 - - Intenso:

jag döpte mig när jag var 15 år.. fick bestämma själv om jag ville bli döpt eller inte

#9 - - L:

Vi ska till Best western Täby Park. Vi hade två alternativ och det var andra alternativet. Men det var bolaget man skicka lappen till som valde. Men det blir nice, ska gå runt i täby centrum och shoppa det sista och äta god middag o mysa massa.



Ska prata med Rebecca idag när hon kommer hem vad hon känner för. Hon kanske tycker det blir spännande att följa med o träffa theo som jag alltid pratar om. =)

Du behöver nog inte ta med gosedjuret för hennes skull S Hon kan ta med sig egna saker om hon känner för det.

Det är verkligen helt otroligt vad kort tålamod barn har. haha.



Mm ja du får se hur det blir med framtida skolavslutningar. Herregud ska bebis börja skolan?? haha nej nej hon ska vara bebis läääänge.

Ja det gjorde verkligen sjukt ont. Får se om d blir UL igen.



Ja såå spännande, ser till o med fram emot att se hur jag klarar smärtan av förlossningen. haha.

#10 - - emma - mamma till meja:

ser fint ut :)



sven är borta denna veckan, men han kommer hem ikväll som tur är :) ska vi försöka ses nästa vecka? tisdag är enda dagen jag är upptagen än så länge...



kram

#11 - - Petra:

Jisses vad du står i och fixar. Super söt tårta! Kan man hyra dig tro?? :P

Nu är vi äntligen på plats och vi trivs jättebra. Ska ge mig ut i rabatterna imorgon om vädret tillåter. En liten fråga bara.. hur är det med röstningen till mammabloggalan? Kan man rösta varje dag nu eller är det bara en gång helt och hållet från samma ip-adress?

Kramis på dig och guldklimpen

#12 - - anna:

jädrar vad mycket fina saker till dopet, är dop så påkostade numera? Eller är du en ovanligt engagerad och pysslig person?

#13 - - L:

Hej hej. Pratade med Rebecca och hon vill gärna följa med om det är okej? En fråga,vad ska din johan ha på sig? Vi är lite frågande på vad min johan ska ha=) Han är inte direkt skjorta slips typen.

Jag tänkte linnebyxor m schysst tröja typ. är det för casual??

#14 - - Frida:

Vilken mamma Theo har, en riktig fixare.

Sååååååå fina saker du gjort, jag blir alldeles imponerad.

Stressa inte ihjäl dig nu gumman. Jag lovar att dopet kommer att bli superfint!

Ha nu en skön kväll unna dig lite vila mellan alla dopbestyr.

Massor av kramar<3

#15 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

Vi har också "jag tänder ett ljus" fast det sa vi väl båda två när vi lyssna på den att vi skulle ta den.

Den är fiiin.



Ja farfar vart nog riktigt nöjd när Noah somnade =P

Hihi mys mys mys.



Ja men kolla det.

Jag vet inte, fika?

Haha.. jag skulle ju kanske behöva shoppa nått till dopet då, vem vet ;)

#16 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

Tjohooo..

Ja han har det lite besvärligt, märks på hans annars glada humör.

Stackarn!



Alvedon eller Ipren SUPP -ipren ska dock vara lite bättre då den är i geleform. Lättare att den inte bara rinner ut som vanlig flytande Alvedon gör.

Så ger du bara i spruta i munen =)

Istället för stolpiller, dem fungerar inte alls på Noah.



Ja men vad kul, vore super skoj att ses.

Nej karln får hänga med pappsen sin, så kommer jag å barnen =D

#17 - - Hanna:

åhh, vilken fin tårta!! synd att den ska ätas upp... hahaha!!



kram hanna

#18 - - Intenso:

spännande med dop :)

#19 - - emma - mamma till meja:

torsdag funkar fint för oss :)

får man fråga vad du gjorde för operation? det låter dramatiskt...



kram

#20 - - Erika:

hur många är bjudna på dopet?

#21 - - Therese och Henry:

Vad mysigt dopet kommer bli och vad det passar bra med små bilar i påsen! (blev sugen på bilar nu ha ha)



Skönt att det inte var så illa som det lät, men förstår hur du kände dig!!



Nu måste jag sätta fart med dagen, ska baka tårtor och dona =) Hörs ikväll när jag har tid att sätta ner rumpan igen!



Stor kram och hoppas Theo mår bättre idag!

#22 - - L:

Åh vad gott det lät (fikat hos annika) JAg ska baka kladdkaka idag,har tänkt i flera dagar men inte orkat så idag ska d bli av.

Det där med gudmor tycker jag du gjorde rätt val. Jag ville också välja gudmor från min sida men vart till slut kalles kompis flickvän,som kalle kännt hela sitt liv. Dom var ihop och jätte schyssta men sen jag gick ifrån kalle har dom typ sett rebecca 1gång och bryr sig inte alls då det var ju verkligen rätt beslut. OCh dom gjorde slut nångång innan jag gjorde slut med kalle så det var inte heller helt lyckat.

Men men. Men det är ju inte längre så att om det händer föräldrarna något att gudföräldrarna får vårdnaden utan det är ju först mor o farföräldrar som tillfrågas och syskon till föräldrarna tror jag.



Haha nej hon får tyvärr inte plats i mitt knä men känner jag henne rätt kommer hon klättra på johan så stolen lär hon inte sitta på :P hehe.Men jättesnällt att du skrev upp henne.



hehe nej precis det får du inte! haha nejdå klart du får men ska bli spännande att se allt på lördag. och provsmaka allt :D



Ja usch tiden går alldeles för snabbt. MEn jag har planer för att kunna vara hemma med bebis längre än 1år så min bebis ska inte till dagis vid 1år :-P haha vägrar.



Hehe okej vad bra, Johan får ju ångest när han tänker på skjorta och slips. hehe. Ska försöka få honom att se presentabel ut S

Nu ska jag ordna lite lunch här.Om det finns något.

Kramisar







#23 - - Intenso:

kan jag förstå :)

#24 - - Kirsi:

Åååh vad du pysslar och har dig. Sådant här är ju sååå roligt =). Jag ska ringa och kolla om där finns några tider för dop snart. Det är ju såå mycket som ska hinna fixas och donas med. Men ack sååå roligt det är haha.

#25 - - anna:

Jag tycker du gör det jättebra, du gör så mycket fint själv, så det visar ju att man inte behöver lägga ner massor med pengar på ett dop.

#26 - - Frida:

Du får väl ha en schalett på huvudet hihi!!

Nej, men vad skönt att det kämdes bätter efter att du fått fixa med det lite själv.

Var rädd om dig idag & slit inte ihjäl dig med allt..

Puss<3

#27 - - emma - mamma till meja:

usch då, de låter ju inte speciellt kul :( men det blir helt bra till slut i alla fall, eller?



jag kom på att det är röd dag nästa torsdag, hur var det, var det enda dagen ni kunde nästa vecka?



kramar

#28 - - Frida:

Om jag någonsin skulle ha ett till dop skulle jag ha dig som dopfixare.....

Kanske ett nytt jobb för dig ;D

Puss & kram

Hoppas att dagen varit bra & att stessen hållit sig borta iaf stundtals.

#29 - - Elisabet:

Vilka gulliga servetter! Hoppas allt blir lyckat!

#30 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

Ello sweetie.



Å vad skönt för er!

Jag har ju massa sevetter kvar. Phu.

Haha.

Men men..

Ja jag tänkte först ha nappar i skålar på bordet men sen ville vi ju ha goodiebags.. å vad skkulle man ha i dem lixom (?)

Var ju tvungen å ha nått barn relaterat =P Så då vart det godisnappar.

Hhihi.



Å men vad roligt. Då ses vi nästan lördag ju!

Kul.

Verkligen.

#31 - - L:

Ja det förstår jag,det är ju verkligen det man ska välja, en person man litar på och så. Men jag är glad att rebeccas gudföräldrar inte har rätt med vårdnad sen=) hade blivit lite fel. Hon vet inte vilka det är liksom.

Stackars plutt. Ta hand om honom så höres vi. kramis