Mammas gullunge!


Theo vaknade så fort jag skulle uppdatera bloggen igår. Höll mig vaken till halv två i natt då jag äntligen fick sova. Sen upp kl 6. Pigg och glad. Hans humör är bättre idag, hjälpte med alvedonen. Men fortfarande så är han inte sådär glad som han brukar. Men han ler iaf å pratar mer =) Känns så mkt bättre.

Strålande väder ute idag, men trött som jag var så kom mannen hem å gick ut med hunden så att ja fick sova ett tag. Kl 14 så mötte jag 5 mammor å pappor från området. Vi fika och prata en massa, Jätte trevligt. Är en härlig grupp, riktigt bra sammanhållning! Alla våra barn är ju födda i nov/dec. Mötte upp mannen och hunden så tog vi en liten promenad i solskenet. Kom just hem. Har varit en riktigt trevlig dag!

I morgon så fyller mannens farmor år. Hon vart ju så dålig och ligger nu på sjukhuset. Hon blir 93 år gammal. Tanken var att vi skulle åka ner till henne. men nu är hela avdelningen avstängd pga vinterkräksjukan. Hela avdelningen utom mannens farmor har åkt på skiten. Jag hoppas att hon håller sig frisk från den. Tror inte att hon klarar av en sån sjukdom nu då hon är så pass dålig. Vi ville ju träffa henne, men nu vet vi inte när det blir av. Om vi hinner dit i tid. Så planen nu var ju å köpa blommor och skicka. Men så visade det sig att hon är allergisk mot vissa blommor å vi vet inte vilka. så jag tänkte chokladogram, men tydligen är hon allergiskt mot det med. Fasen jag vet inte vad vi ska göra. Ett kort hinner ju inte komma fram till imorrn. =/

Uppdatering: Visade sig att hon var allergisk mot blommor som luktade starkt. Lite som min farmor är då. Och jag vet att hon (min farmor) tål tulpaner. Så nu tog vi en liten bukett och skickade till sjukhuset. Dem ska levereras under dagen i morgon. Får hoppas att hon blir jätte glad för blommorna och att hon vet att vi tänker på henne. Önskar verkligen att vi kunde åka ner och hälsa på henne plus att hon skulle få träffa Theo, något som hon inte hunnit med eftersom hon varit dålig under en längre tid.


Imorrn ska vi ta och kika på lokalen som vi inte gjorde i förra veckan. Ska bli skoj att se. Jag hoppas att vi får låna den. Det roligaste var ju att personen som jag alltid pratar med pratar så länge. Hon prata om en kille som hon kände som skulle bli pappa å juni och jag prata om Lillemor. Det visade sig sen att killen hon prata om var ju Lillemors kille *s* Var är oddsen på den, haha! Vi skratta ganska så mkt åt det =)

Dopklänning har ju varit ett problem det med. Men mannens morbror skulle kolla om kusinernas dopklänning fanns kvar. Problemet var då att han skulle prata med hans barns mamma och det var inte lika roligt. Väntar på ett svar för att se om den finns. Så mkt roligare då det gått i släkten. Annars så kunde man låna från kyrkan. Men troligen blir det nog så att vi köper en egen klänning som vi kan ha i generationer sen. Det känns mer aktuellt just nu iaf.

Sångerna till dopet är klart. Sweet. Han som ska sjunga kunde sjunga . så glad. Prästen vi ville ha fick vi. Nu verkar allt gå våran väg iaf. Har inte bestämt mig om tårtorna än. Har sett så många fina men kan inte bestämma mig. Vet iaf hur själva tårtan ska se ut. Men dekorationen är jag osäker på. Ska klura lite till på det.

Inbjudningarna är utskickade. Ja det var väl det.. Så ligger det till nu iaf..


Lillen börjar ju bli stor nu, så det börjar bli dags för lite saker. Nästa vecka blir han hela 4 månader gammal. Jäklars. I helgen ska jag ta och köpa lite prylar till honom i matväg. Ska bli skoj att börja med smakisar, se hur han reagerar. Han stoppar ju allt annat i munnen =)

Vi ska köpa ny bilbarnstol, måste åka och kika på det med. Vi har redan bestämt oss för märket. men det kan ju vara så att när vi kommer dit så vill vi ha något heeelt annat. Det vet man ju aldrig. Vi får se det som passar Theo bäst. Ska bli skoj att se hur han reagerar på en helt annan stol, om han tycker att den är lika skön som den han har nu.

Vi ska ta å boka det där babysimmet nån gång. Känns som jag bara drar på det för jag vet inte vart jag vill gå nånstans. Allt beror ju på om jag ska gå och göra det själv eller om Johan vill följa med (alltså om vi ska bada båda två samtidigt). Finns i sickla som jag fått tips om och sen även rosenlund. Båda är väldans nära. Fick ju hem ett reklamblad i förra veckan, så sen dess har jag tänkt på det här en massa. Vi båda vill ju att han ska vänja sig ännu mer med vatten inför semestern i sommarn. Annars hade jag avvaktat med babysimmet några månader till - lite roligare då han är äldre. Men samtidigt, det är väl en kurs 8 gånger, dvs i 8 veckor. Då är det ju redan maj/juni då det är klart.. Så det är dags att börja nu. Plus att det är ju hur skoj som helst! Något som jag ser fram emot en massa! Ska köpa söta badbyxor, hii.

Hade en massa å skriva om här, men nu så står det bara still här. Får uppdatera mer ikväll då jag kommer på vad det var jag skulle skriva. Suck. Fasen va glömsk man är nu för tiden!


Ibland så vet jag inte riktigt hur jag ska reagera på saker och ting. Man tänker att om vissa saker inte hade hänt så skulle allt vara så annorlunda just nu. Men nu är det ju som det är. Kan inte komma över hur sårad och besviken jag är helt enkelt. Jag kan inte lägga det åt sidan. För bara tanken gör mig så jäkla ledsen på alltihop. Kan bli ledsen för att det är som det är med. Men jag kan inte göra något åt saken så länge jag känner såhär.
#1 - - Judit:

gulltröja! :D

#2 - - L:

Måste kolla kalendern så återkommer jag med datum. Ligger på soffan nu o orkar inte resa mig.skratt

Skönt att höra att Theo mår lite bättre idag. Förstår att du vart orolig.Så jobbigt när dom inte kan säga vad som är fel!

VAd gullig din karl är! Mums med godis.Gick förbi godis hyllan idag och ville köpa men hoppade det för igår mådde jag illa av godiset jag ätit.

MEn det vart ett wienerbröd :-P Älskar verkligen bullar jusst nu.Vill baka lite själv men har så mycket att göra jusst nu och vet att det kommer ta massa plats i frysen:/

Får hoppas jag kan stå till tjänst med dop present :D

#3 - - emma:

vi ska gå i sickla på babysim :) fast jag tänkte börja i slutet av april tror jag, är lite seg med att anmäla oss.

köpte majspure och morotspure till meja idag. tänkte testa det ena imorgon :)

#4 - - Jenny - Tvillingmamma till Idalee & Havannah:

Nej jag ska inte på galan... Har inte riktigt pengarna för det då och sen .. nja jag vet inte. .:P haha. Ska du ?

#5 - - sandra:

Hoppas att lokalen var bra och va roligt att ni har hittat en sångar till dopet :)



Va roligt att ni vill börja på babysim. Det kommer nog Theo att tycka mycket om :) Hoppas att han somnar lättare inatt så du får lite mera sömn.

#6 - - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥:

Jag har en liten utmaning till dig i min blogg :)

#7 - - Rebecca:

Vilken jätte söt bild!

Jo de har vi, men det var längesedan.

Ja bloggalan ska bli jätte spännande och rolig att gå på. Underbart med bara mammatid och massa "mammafolk".

Ha det gott.

Kram Rebecca

#8 - - Nina:

Ja ibland undrar man hur fasen dem orkar :P men jag hoppas att du får sova ordentligt inatt!



Jag är verkligen glad för våra rutiner. Allting är så mycket enklare och jag är så nöjd med livet :)

#9 - - louise:

Mysigt med babysim =)



De sa till mig att man helst skulle undvika det om det inte var pastöriserad, och den som var pastöriserad skulle tydligen inte vara god alls.

Men man blir lite knäpp för det kommer olika info från olika håll.

Hoppas lillen inte vaknar lika tidigt idag så du får lite sovmorgon.

Ha en trevlig torsdag

#10 - - louise:

Hugo är efter sambons morfar, gulligt namn tycker jag med. Skall bli kul att träffa honom sen

#11 - - emma:

skratt jaså det gjorde jag :)

#12 - - Linda:

Jobbigt med kräksjukan och hoppas ni hinner träffa henne med lill aTheo:-)



Mysigt att dopet börjar bli klart med sångare och allt:-) Vi hade ju oxå egna låtar med oss med en sångersaka och det blir så mycket mer personligt, dessutom är jag väl ingen troende person som min sambo så jag har lite svårt för alla dessa psalmer.



Här vabbas det då Leia har en sådan hosta så nu väntar vi på att VC ska ringa upp så vi får en tid hos doktorn, måste få ngn hostmedidin som verkar nu..



Så en lugn vecka är det här:-)

#13 - - Therese & Henry:

Hej!

Hur är det med er idag? Har du fått sova något inatt?

Här är det fortfarande snorigt och dant, men fick sova bättre inatt iaf. Gullplutten...

Hur var lokalen ni skulle titta på till dopet? Hoppas den blir bra! Det är fördelen med att bo i lilla Vetlanda, man behöver inte trängas och slåss med andra om kyrkor mm...

Ja vi får se vad som händer, skulle ju gärna gå på middagen på kvällen på galan, men men, annars kanske jag får ta den biljetten som skulle släppas snart som bara gällde dagen och bara åka över dan, skulle ju iofs bli smidigare med barnvakt till H med, för varken jag eller maken kan ju ha med honom på våra resp resor. Nåja, löser sig nog, men man vill ju veta! Är ju lite otålig och planerande av mig...

Ha en bra dag!

Kram T & H

#14 - - Jenny - Tvillingmamma till Idalee & Havannah:

Ah va roligt! Hoppas ni får det kul! =)

#15 - - Hanna:

usch! hoppas hon (och ni) klara er från vinterkräksjukan... =/



vilken fin bild (som vanligt) på theo, ve e de för märke på tröjan/bodyn??



ha en bra dag! kram

#16 - - Linda:

Trevligt att du kikade förbi, tack för komentaren! Du har också väldigt fina bilder på din blogg! Och en väldigt söt liten kille också!!!

#17 - - Bella:

Hej där =)

Ett litet tips om ni köper en egen dop klänning....är att brodera in Theos namn i vitt(om klänningen är vit) längst ner på klänningen & sen bredvid hans namn kan man sen brodera in ev syskons & ovanför respektives namn deras barns namn osv osv Så har vi gjort fast dom namn som står längst ner på den klänningen är mitt & mina 2 systrars namn & åvanför oss våra barns namn så nu vips så är det hela 12 namn på den =) (& nu har jag slutat å bidra till namn iallafall;-) 4 barn får räcka)



& en sak till guuuud så söt han är lilla Theo...VERKLIGEN alltså!!! En riktig Charmör!!



& du ang Korfu så har jag hört så mycket "skit" om Aeolos Mareblue...bl.a att stranden är helkass & ligger precis vid en hårt trafikerad väg & att själva byn är hur otrevlig som helst att bo i...ingen liten by man kan strosa i & kika i butiker mm

Vad tycker du?? Skulle du kunna åka tillbaka dit med barn(anta att Theo är några år & även har syskon) ?? Är poolområdet trevligt, rent & snyggt??

Är maten varierande & av bra standard??? Va ölen utspädd(undrar min man)??

Oj oj va mycket det blev.

Ha d gott i solskenet & NJUT av att vara mammaledig!!!! KRAM

#18 - - Bella:

Föressten så låter det ige kul att du är så ledssen

över någonting som inte går att göra ngt åt.

Nu vet jag ju inte vad det är & har därmed heller ingen rätt att uttala mej ...men...jag vet av erfarenhet(har juu en heldel av olika grader) i bagaget & hur det än är så blir man på nåt vis starkare av allt man går igenom ...jag vet att det förmodligen INTE känns så nu! Men om nåt år så har du blivit den du är just pga den händelsen.



Ha d gott & ta hand om dej!! Det finns bara EN som du glöm INTE det!!! KRAM

#19 - - Caroline:

Ja jag kommer att bo på själva stället, ni då??//C

#20 - - Nina:

Ibland avviker dem från sina rutiner.. Oj, nu hörde jag sessan :) Skriver igen sen :)

#21 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

Hej tusen tack för dina kommentarer!

Phu, ja det är mycket nu.. men snart är det iaf över och då får vi blicka framåt.

Vi har ju som sagt två underbara att fokusera på.

Tur är ju det!



Okej, ni har en "mixad" grupp lixom.. men det måste ju vara kul.. hade velat gått i en vanlig grupp men samtidigt var det ju lite roligare med en tvilling -då alla gick igenom mer "samma" sak där.



Hr du kommit på nå kul att ha på dig i juli då? =P

Måste ta mig till el stockholmo också, så vi får ses.. fungerar typ någon helg för dig, eller hade du velat ta det en veckodag?

Kram på dig nu

#22 - - Angelica:

Vad skönt att höra att Theo mår bra..eller bättre iallafall.

Vad skönt att dopet börjar bli klart. =)

Har varit ute och promenixat lite idag..Solen har varit framme i snart 1 vecka nu. Och får gärna hålla i sig fram till vintern igen :D

#23 - - Angelica:

Nä,vad säger du....Vad jobbigt!

Då tycker jag att du ska gå å sova en stund. För man vet aldrig när du kan få sova nästa gång.



Oj,vad det sånt konstigt väder. Usch,men jag tycker alltid att det är konstigt väder i Sthlm. Kanske för att det ligger så mycket vid vattnet :S



Hehe...jag kan skicka över lite godis till dig. Du verkar behöva det.

Skickar när jag har inhandlat det :P



kram

#24 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

ja, typiskt!!

men men.. jag får väl köpa mig ett eget pris i götet =P

haha



ja kläderna alltså.. herregud.. har en klänning jag skulle kunna ha, men får se om det blir å köpa nå nytt glammigt istället.. men som sagt -hittar jag inget tar jag den!

Men det jag oroa mig mest över är håret, haha.. jag vill ju ha typ lockigt hår. Fattar dock inte hur jag ska hinna det =S

Suck, vore ju kul att verkligen ha lite "hollywood lockar" jag har typ aldrig haft det, fast velat ha det MÅNGA gånger =)

Nu när man äntligen kommer ha långt hår igen då!

Jaja, det löser väl sig =P



Ja men en helg skulle nog passa mig bäst, typ en lördag.. men du måste ju ta med dig theo =D

Haha, gulungen.. han måste jag ju bara få se.

Skulle kunna tänka mg att shoppa lite bara, sen kanske gå och äta + mata barn då =P

Det låter väl trevligt?



Å ja imorgon.. mm ska unna mig både det ena och det andra ikväll.. god mat och bara vara.. hoppa bara jag orkar vara uppe så jag hinner äta ;) Igår somnade jag ju åtta.. hade så jäklarna ont..

Suck.

Men som sagt snart är det över.

KRAM

#25 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

haha ingen fara.. ja jo lite annorlunda blir det ju.. emn hellre skulle jag vara med i en grupp där man iaf fortsätter att träffas -även om man har olika "många" barn lixom.. tycker det är jätte tråkigt att vi inte ska ses nå mer..

men men..



jag får ju hooka upp med en massa andra mammor =)

#26 - - jen:

Tack gumman :)



Åh va kul att få planera dopet. Det ser jag jätte fram emot den dagen vi ska planera den. Va fint att någons ska sjunga också. Det blir så vackert. Vad har ni tänkt för låt?



Kram

#27 - - jen:

Tack gumman :)



Åh va kul att få planera dopet. Det ser jag jätte fram emot den dagen vi ska planera den. Va fint att någons ska sjunga också. Det blir så vackert. Vad har ni tänkt för låt?



Kram

#28 - - Annika:

Klänningen funkar ju jättebra! ;)

#29 - - Angelica:

Sv: Haha...aa visst va det skojjigt. Stackars frun hans :P



Nä,vad tråkigt att det inte blev något sovandes.

Han kanske somnar snart igen,vi får hoppas på det!



Självklart ska jag skicka lite uppmuntrande godis till en som verkligen behöver öka mängden socker idag :D



Kramar

#30 - - Angelica:

Hej. Mysigt med babysim ,Jag gjorde det med Jasmin när hon var en liten plutt. Så jag kommer nog göra något liknande med Kimmen.

Nu kommer jag bli utskriven i morgon så jag kommer blogga mer nu igen :)

Den tröjan med Gullunge på magen är så fin.



#31 - - L:

Haha jag har fortfarande glömt kolla kalendern! hihi. men det blir nog bra det där datumet du sa.

Dom skrev i kallelsen att vi skulle ta med solbrillor men det var juh totalt disigt ute på förmiddagen så jag tog inte med några. Sen vart det strålande solsken, oops. Så hon gick o blunda och jag ledde henne. stackaren :(

Fick svar på en gång,glömde skriva det i inlägget men uppdaterade om det idag :)



Jag sa till J idag att jag tänkte baka imorgon o frågade vad han ville ha, han sa kladdiga kärleksmums. Hihi så jag ska nog ge mig på ditt recept. Eller rättare sagt Leilas var det va?? För dom var väll kladdiga? Hoppas det blir bra:/ annars blir jag galen,hatar att misslyckas.

Ska kolla in receptet. wish me luck s

Hur är det med lilla theo idag??

#32 - - L:

Hade du hackad choklad på smeten eller i smeten? Och vad för choklad hade du? Något tips för att lyckas med kokosrutorna?

#33 - - matilda:

du ska vara en stolt mamma över din söta son :)

#34 - - Therese:

Himla mysig blogg... ler Trist med mannens farmor:( Miste själv min morfar i höstas och han stod mig väldigt nära... ha en fortsatt bra kväll!