AubergineLasagne


Ingredienser för 4 personer:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500g nötfärs
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk chili & vitlöksolja
½ tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 auberginer
2 pkt mozzarella
1 påse bebyspenat
Parmesanost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och hacka löken
  3. Stek lök och nötfärs i olka tills färsen har fått färg. Ha sen i vitlök. Tillsätt tomatpuré, chili & vitlöksoljan, timjan, salt och peppar. Låt puttra under lock i 10 min.
  4. Skär auberginerna på längden i tunna skivor. Pensla dem med 2 msk olja och stek i en het stekpanna i ca 2 min på vardera sida.
  5. Skiva mozzarellan.
  6. Täck botten på en liten ungsform med köttfärssås. Läg på ett lager aubergine, spenat och mozzarella. Läg på nästa lager meedd aubergineplattot och fortsätt varva köttfärssås, spenat och ost. Avsluta med ett lager sås, ost å lite parmesan på toppen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min
Egentligen så är detta recept utan parmesanost och vitlök, men jag tyckte det vart godare att använda det i. Gärna lite mer kryddor oxå Sen är tipset att göra det dagen innan - så att det hinner dra sig. Stor smakskillnad! Serveras med en god sallad till! Gärna en fetaostsallad med oliver i. Så sjukt gott!
#1 - - emma - mamma till meja:

åh det ser gott ut :)



ja meja pruttar också sådär med munnen, inte direkt så trevligt men väldigt gulligt :) över tio kilo, stora killen nu ju...



kram

#2 - - Erika:

såg jätte gott ut!!!