Måste bara hata pollen!

                     Badad, då står håret överallt =)
Känns om mitt huvud gått på högvarv de senaste dagarna. Är ju så mkt nu denna månad och nästa så det är faktiskt lite jobbigt. Mycket handlar om dop. Kvällarna går åt till å pyssla och knåpa. Klura på vissa saker etc. Men det värsta är väl att jag inte kan slappna av sen. Jag drömmer ju tom om dopet. Får hoppas på att det blir en dopfri natt - skulle behöva en. Även om det är skoj att planera, så är det skönt med en paus. Kan inte fatta att lillen ska döpas snart!

Idag var vi och handla en massa massa saker. Vi fyllde hela bakluckan. Helt sjukt. Fick inte tag i presenten till bror min, så vi ska göra ett nytt försök i morgon. Blir nog nacka forum.. Finns en massa butiker att hitta presenter där.

Älsklingen mådde mkt bättre imorse. Mindre snor å slem. Mindre nysningar och mindre röda ögon. Han har sovit lite mer än normalt, men det är ju egentligen bara bra om han inte mår helt 100. Han har varit gladare idag och verkat mer pigg. Pratat och skrattat. Så det känns skönt. Projektet med sängen gick super bra. Han sov som en dans. Ja han vakna en gång på natten och var snorig. men det är ju en jäkla skillnad från natten innan då det var en gång i timmen. Vart så glad då han var så glad.

Har fixat i skåpet, så nu har han sin egna hylla där.. så sött.. Köpte två nya burkar hem, så nu är den enda fylld med ersättning och den andra med gröt. Köpte även hem palternacka med morot och persika och päron idag. Har mango och blåbär sen tidigare.. Ska prova dem jag har i frysen först, sen blir det nån av burkarna.

Annars så måste jag klaga lite idag igen. Känns som jag har klagat de senaste gångerna faktiskt. Men nu är det allergi. De senaste åren har ju allergin för min del blivit värre å värre. Detta då i samband med pollen. Helt sjukt hur allergisk jag kan bli. Förra året var ju värst. Då kunde jag inte ta medicin ordentligt och skulle behövt kortison eftersom allergin gjorde mig ordentligt sjuk. NU har det börjat igen. Fy fasen.

Vaknade upp för tredje dagen i rad och är svullen i ansiktet. Idag är nog värst av alla dagar. Jag har börjat få tillbaka astman. Tar ju inte alls samma mängder som förut då jag var tvungen å ta maxdoser av allt. Jag har ju en bra astmamedicin, men pga att jag ammar så kan jag inte ta den heller. Har börjat småhosta och jag börjar bli orolig. Bara det inte sätter sig på luftvägarna som sist. Jag har dessutom fått klåda runt munnen och små små exem. syns ju knappt. men dem kliar. läpparna är något svullna. nu på kvällen har även armarna börjat klia. Då tog jag ändå tablett imorse. Läste att ja kunde ta en nu på kvällen med. men då kommer jag ju inte att vakna imorrn. Å så den där jäkla korsallergin som ja får. nu ska ja undvika nötter. inte för att ja har reagerat på det tidigare, men man ska undvika det. även äpplen. skalet på dem tål jag inte. då sväller det upp inne i munnen med. fy fasen för denna allergi. å det har ju inte ens börjat. ja tror det är björken som jag känner av.. den är ju uppe i medel nu. har inte en enda björk i sikte, men det färdas ju runt med vindarna..Vill inte veta hur jag kommer att må då den står på max. å sen väntas gräs!

Glömde berätta. När vi va å handla sist så gick jag bland frysdiskarna. Vände mej om å började skratta en massa. Ibland har man bara sån dålig humor. Peta på mannen som oxå vände sig om och börja skratta. Han tog kort. såklart. Idag då vi kom där igen så hade de inte ändrat på den där rabattgrejjan. så det såg likadant ut. så kul.. Tänkte ju inte på opanerad fisk.

I helgen ska det iaf bli varmt, som jag längtar! Trodde verkligen det skulle bli mkt bättre väder här för några veckor sen, men sen försvann det å kylan slog till. Hoppas att den här värmen som kommer nu kommer att hålla i sig längre..

Jag har blivit utmanad av Therése att lista 10 saker som jag är tacksam för.

Listar de 10 sakerna jag är mest tacksam för utan inbördes ordning =)

  1. Min underbara son, han är det bästa som hänt mig.
  2. Min man, älskade man. Han är bäst och jag skulle inte klara mig utan honom.
  3. Min familj, att vi lyckats hitta tillbaka till varandra.
  4. Mina Vänner, som ställer upp så mkt för en och som är helt underbara!
  5. Min vovvsing, min första bebis. 9 år gammal i år. sötis.
  6. Min hälsa, att den är så mkt bättre. Känner mig hel igen.
  7. Att jag är lycklig, kan inte förstå att man kunde känna såhär. Jag går på moln ju..
  8. Vår nya lägenhet. Så skönt att ha en där vi alla får plats och som är av bra standard.
  9. Vår ekonomi. Vi har lagt upp allt så bra. Jätte nöjd.
  10. Att vi är en enda stor, lycklig och frisk familj!

Jag skickar utmaningen vidare till:  Hanna, Lillemor, Théa, Mindy, Helene, Jennie



NU HAR RÖSTNINGEN STARTATS OM
Gå in å rösta på min blogg
Röstningen pågår tom 20 Maj!

Tack alla ni som röstade mig till final!

#1 - - Helena:

Godmorgon! Härligt sol idag och vädret skall bara bli bättre och bättre. Svar: Jag hade nog tänkt vara borta tre veckor, eventuellt blir det någon vecka till men inte mindre. Nu har jag en lång dag framför mig, men ínget gör något när solen skiner, hihi!Hoppas att du får en fin dag kramar!

#2 - - L:

Jodå losec funkar som tur är! Försöker dock att inte ta det hela tiden.Men när det är som värst gör jag det.

Att det alltid ska kosta så mycket att fixa bilen. Ja verkligen jobbigt med bakluckan!! Inte skoj. Men det verkade ha gått bra?=)

Det är inte skoj att gå i trapporna kan jag säga, får knappt luft, känns som man bär 300kg och ryggen skriker. Så det är ju inte alltförofta jag springer i dom kan jag säga.

Tar många pauser på vägen upp.

Igår var Rebeccas ögon inte alls kletiga så jag skicka henne till skolan.På kvällen så klagade hon på att det kändes konstig i ögat.Suck.

Idag var det lite klet i båda ögonen så hon blir hemma både idag och imorgon.Gahh..Hon blir ju så uttråkad så jag tycker så synd om henne.

Får se vad man kan hitta på för att roa henne. Inte direkt så att man har massa energi liksom.

Vad ska ni hitta på idag??

#3 - - emma - mamma till meja:

skönt att han mår bättre :)

finns det ingen astmamedicin man får ta medan man ammar? jobbigt ju att du ska må så dåligt!



kramar

#4 - - Erika:

vi ska också döpa, så här planeras det hej vilt!



haha Miras hår står också åt alla håll då hon badat eller duschat :P

vi hälsar krya på dig till Theo :D

kram

#5 - - emma - mamma till meja:

ja hemresan gick bra, är så stolt över min lilla skrutt :) kallt var det dock att komma hem, så det var glädjande att se på nyheterna att det ska bli varmt :)



kul att få köpa en ny vagn men jag antar att det kan vara en del leveranstid och så, måste försöka låna en under tiden. alla svens syskon har ju ungar så nån av dom kanske har en kvar hoppas



kram



#6 - - Petra:

Å vad jobbigt med astma och allergier.. Pappa drabbas alltid på vårarna och värst blir det när han är stressad. Så det kanske blir bättre när du får mindre att tänka på?



Ja det ska bli så skönt med den utlovade värmen =) Hoppas det blir vår efter det som håller i sig!

#7 - - emma - mamma till meja:

funderar på om vi ska gå på rytmik i eftermiddag, och sen ta en tur till barnens hus för att titta på vagnar, och kolla hur mycket det skulle kosta att beställa ett nytt hjul till den vi har...



kram

#8 - - Mindy:

Hej gumman..Så söt bild på sötnosen...Hoppas att du får en skön torsdag..Här är allt ok..är smått illa månade hela tiden men det kan vara gott tecken...:) kram

#9 - - Mindy:

Tack gumman för tipset..Hoppas att du får en skön torsdag..kram kram

#10 - - Therese och Henry:

Fy så träligt med din allergi, så himla trist ju! Man vill ju så gärna vara ute och njuta av våren när den är här. Hoppas det blir bättre och inte sämre bara!!



Tack för receptet, det verkade ju urmumsigt!! Gör inget att du skickade det på bloggen, jag kopierar över det till en receptmapp jag har på datorn =)



Haha, va komiskt det såg ut. Har man snuskig humor eller!? Att dom inte sett det när dom satte upp skylten.. s



Skönt att Theo mår bättre och fått sova bättre, och ja ibland är det ju skönt när dom är lite halvdåliga och sover mer. Det behöver ju du med nu... Visst är det svårt att slappna av och släppa grejjer när man ska sova, man ligger och tänker och funderar och planerar, så svårt att bara somna ju! Just nu har jag inget att planera vilket är skönt, då sover jag bättre. Men häromkvällen låg jag och räknade föräldrapenning och dagar och sån skit - så dumt!



Hoppas du får en bra dag!

Kramar

#11 - - Nikita - mamma till Albin:

Vilken söt son du har!! och jättefin blogg =)

#12 - - Frida:

Hej Vännen!! Jobbigt med pollen, men man vet ju iaf att det blir bättre såsmåningom! Vad skönt att han är lite bättre. Ja jag har oxå längtat & nu verkar det som om den kommer på riktigt värmen, så skönt!

Lycka till med presentköp & kalas... Ha en mysig dag i solen.

Kraamar<3

#13 - - Duracellmamman:

Vad bra att Guldklimpen mår bätter nu :-)



Hoppas du får en helt underbar dag!



Massor av varma kramar!

#14 - - L:

Åh vad skoj,ska genast lägga upp den där utmaningen eller vad man kallar det.

Ah nacka forum är juh så bra! Vill också åka dit. Måste få alla pengar så jag kan lägga upp min budget. Har massor jag måste köpa.Suck.

När jag pratade med vårdcentralen sa dom att jag skulle tvätta med koksalt,läste på internet att det funkar med vanligt varmt vatten.Så ska köra på det så får jag se hur det blir.

Haha japp det har jag redan tänkt på=) Lär ju inte direkt njuta dom första veckorna med stygn i trappan dock.hahaha.

Idag tar vi det lugnt,Rebecca hade visst feber också! Tog tempen då jag märkte att hon var varm när jag pussa hennes panna.Och den har inte gått ner. MEn inte upp heller så får se hur det här slutar.Hon är inte gnällig ialllafall. Ska försöka få henne ner i centrum o lämna tillbaka en bok på bibblan och handla lite choklad och annat s

#15 - - Sessan is bride to be:

Vem hatar inte pollen! Det gör så att jag inte kan springa på morgonen längre =(

#16 - - Elisabet:

Haha vilken rolig bild från fiskdisken!

#17 - - Frida:

Kram & Gonatt hoppas att allergin är bättre...

KRAM<3

#18 - - Jennie:

Hahaha vad sjuk bild!!

Tack för fin kommentar :-)



Jack har vattkoppor så jag vet inte irktigt när vi är på banan igen... Men jag hör av mig när vi är det om fikadejt! :-)



Fin bild på lillen!

Nu ska jag bita i utmaningen och kolla bajen-matcehn SAMTIDIGT!! hihi





Kramar o FORZA BAJEN!!

#19 - - Lillemor:

Ja först tänkte jag bara åh nej vad släpar du hem nu? vart ska den få plats men sen nämnde han att han skulle lägga in ul bilderna då var jag inte så negativ längre :)

Hur gick shoppingen idag? Vi ska iväg i helgen och leta upp diverse saker.

kramis

#20 - - Linda:

Skönt att han mår bättre:-)



Ja du pollen är skit, har inte haft så mycke besvär tidigare år men ju äldre jag blir desto känsligare verkar jag bli;-)



Mysigt med dop snart och värmen verkar ha kommit tillbaka till oss nu:-)



Ha en skön kväll..

#21 - - Fru Evelina:

hihi så söt han är! och så stor han har blivit!