Det värmde..


Kan inte livet vara väldigt olustigt ibland. I rummet har vi en liten kille som precis börjat sitt liv, sen farmor som är på sitt avslut. Fick bara en sån obehags känsla då vi klev in i rummet. Hon ville inte se oss, jag antar för att hon inte ville visa sig i det skick hon var i. Man ville bara ta upp henne och krama henne. Säga att allt skulle bli ok. Hon kunde knappt prata. Dem gångerna hon sa något så gick det knappt att tyda orden. Hon prata lägre än en viskning. Hon har ingen ork i kroppen kvar, hon får inte i sig mat. Hon var så liten. Hon har konstant värk. Hon lever inget värdigt liv som det är just nu.

Efter att hon hade sagt till faster att vi inte skulle ha kommit, så fick hon syn på Theo som var väldigt intresserad av henne. Något som han drogs till. Han sken upp som en sol och började prata. Såg i farmors ansikte att det värmde hennes hjärta, såg ett leende på hennes läppar. Det gjorde allt för mig. Ville egentligen springa ut och gråta. Kände redan då vi var på väg in att det tog emot att gå där i korridoren. Det slog ju mig då att vi var på ett sjukhus. Man försöker ju hålla skenet uppe och visa att allt är ok. Men det är det ju inte.

Inte är det bara synd om farmor utan även faster som sitter vid hennes sida och vakar. Hon spenderar 8 timmar om dagen på stolen intill sängen. Det är tur att farmor har henne. Men så det måste ta på henne psykiskt. Att se sin mamma försvinna en liten bit för varje dag. Det gör ont i hjärtat. Farmor var knappt vaken under de timmarna vi var där. Hon sov igenom det mesta. Hon hade sån värk. Hon pratade i sömnen. Hon sa "nu dör jag snart". Fy fan. Det kommer att mala i hjärnan på mig. För hennes skull så önskar jag att hon får vila snart. Hon lider, ingen förtjänar att lida. Men hon kommer att fattas oss.
Den dagen hon kliver över till andra sidan...
#1 - - Helene:

Mmmmmm.... Livet är ju så, Min kära morfar gick bort dagen efter att vi fick Tindra, Det kändes verkligen som att dom bött plats med varandra... Det gick så hastigt att jag aldrig hann ta ett farväl, och det var inte riktigt läge att åka in till sjukhuset dagen efter en förlossning.

Min käraste mormor gick vidare nu i Januari...

Och hon låg inne på sjukhus i 4 dagar innan,

Och henne var jag och sa adjö till dagen innan hon somnade in... Och jag kan inte beskriva det bättre än dig själv... Man vill bara plocka upp dom

(dom är ju så små där dom ligger i sjukhus sängen) och lugna dom, säga att allt kommer att bli bra, Hur mycket dom har åstakommit i sitt liv, vad dom har givit oss, och lärt oss, att dom ska släppa taget, gå vidare och vända blad. oavsett om man är troende och på vad eller inte alls.

Så måste man medge att när man ser en käraste somna in och ta sitt sista andetag. Så är det ändå något magiskt som sker i detta ögonblick. Jag är absolut inte troende i en religös mening, även om jag tror på energier, och ett liv efter detta. Men lika väl så är det så svårt att mista nån,

som man håller kär.

#2 - - Lina:

sv; tack för ditt svar :) jo men undrade typ hur du hade gjort den :)

#3 - - Fru Evelina:

Åh vilken dyster dag... =( hoppas din farmor blir fri snart och får komma till himmelen. det är aldrig lätt att förlora människor!

måste kännas bra att iaf ha varit och hälsat på, fått säga hejdå.



När min farfar dog låg han på sjukhus en helg. Jag och min syster bestämde oss för att hälsa på och det var så kul att se att han nästan hade blivit sitt gamla jag. Några av hans barn struntade i att komma och hälsa på trots att de var i samma stad!! Ingen trodde att det var så allvarligt som det var... Men han dog på söndagen och jag har sällan varit så glad över att ha hälsat på honom och fått säga hej då även om vi inte visste att det var hej då just då.



kramar

#4 - - jen:

Gumman, tårar rinner ner på min kind nu när jag läser det här. Vet precis vad du går igenom nu. Som min papi brukar säga att alla ska vi vandra samma väg. Man kan aldrig förstå det här med livet. Hoppas att hon slipper lida snart och får komma till alla som väntar på henne.

Fint att hon fick träffa lilla söta Theo också.



Vill krama om dig.

#5 - - Therese och Henry:

Åh gumman vad ledsen jag blev när jag läste ditt inlägg, tårarna bara rinner. Förstår så väl hur du känner och det gör så ont. Hoppas hon slipper lida snart, det är inget värdigt liv hon har. Men att få se Theo värmde nog hennes hjärta, precis så som bara små barn kan göra. Vad jag tänker på min farmor nu, det är så mycket som är likt, men hon har det bra nu, däruppe i himlen... och det kommer din mans farmor snart ha det också tror jag. Hon kommer vila i frid.

Men det är märkligt det där med att när ett liv börjar så tar ett annat liv slut. Precis samma minut som H föddes så dog min kompis pappa. Det var lite otäckt nästan, H tog hans plats här i världen kan man säga.



Men om maj! Ja, på söndagen hoppas jag vi hinner ses en liten sväng innan vi far hem. Nu är det ju ljust så länge så nu måste vi inte fara så himla tidigt på dagen, det är bra! =)



Oj, ja förstår att du har mycket att stå i och planera, men va roligt!! =) Ska ni ha program också? Isf har jag ett par som kan vara till hjälp! Hojta till om du vill att jag ska skicka!



Hoppas resten av helgen blir bättre för er, det är ju underbart väder, något som värmer lite i alla fall.



Stor kram T & H

#6 - - emma:

kramar om länge

#7 - - Erika:

Ni ser ut att ha det varmt och skönt. Här snöar det :/

#8 - - Helena:

Godmorgon! Usch vad jobbigt, jag förstår din farmor tror jag. Kan inte vara kul att veta att livet är slut och bara vänta. Sen att visa upp sig i det skicket kan ju inte heller vara kul, som du säger inte värdigt att behöva utstå det. Hoppas att hon inte behöver lida så länge till.Hoppas att du ändå får en fin dag i solen och att du kan skingra tankarna lite. Livet måste ju trots allt gå vidare, kram!

#9 - - Lina:

Ja nästan alla hundvalpar är söta, men dom som jag hade bild på var ju riktigt söta.

#10 - - Angelica:

Ja,bröllps klänningar är grymt vackra.

Hoppas ni får en bra helg .

Kraaam

#11 - - sara:

Hm, vad skumt att du inte har kunnat se inläggen, undrar om det bara gäller dig, för andra har ju kunnat se...wierd...men det är väl ingen surprice direkt ändå, bloggen har ju sina stunder då det krånglar lite...

#12 - - Katja:

Usch vad jobbigt för er alla. Hemskt när det tar sån tid om inget finns att göra för hennes skull. kramar

#13 - - Anna:

Vilken tur att ni kom iväg! Det kommer ni aldrig ångra. Gjorde säkert hela hennes dag att få se lilla Theo. Förstår att det måste vara fruktansvärt jobbigt för er...



Slapp disk på min dag! Och idag sa sambon till och med att det var skönt när vi städat. Han är som förbytt. När han nämnde att vi nog behöver en picknickfilt bekräftades det. Jag har fått en ny sambo. I like!



Kram!

#14 - - Martina:

Vilka fina bilder!



va jobbigt de där låter vännen! vet inte vad jag ska säga. men de är ju skönt att hon såg glad ut när hon fick se theo.



Hoppas ni haft en skön vårdag?!

#15 - - L:

Usch vad hemskt, får hoppas hon inte lider alltför mycket!=(

Skönt att ni kom iväg iallfall.



Haha har han börjat prata redan sötnosen?? får ni börja mata han med mamma o pappa nu då! hihi.



Jag mår mycket bättre idag.Varit ut på en långpromenad i det underbara vädret.HAde grymt ont på tillbaka vägen men det var det värt.

Vad har ni haft för er idag?

#16 - - Therese och Henry:

Precis, det är tur vi har våra små solstrålar som livar upp världen. Hihi, va roligt att han härmades! Men är ju typiskt att dom inte gör det igen när man ber om det..

Häromdagen sa H en kul grej, han hade precis ätit gröt och min man höll på att busa lite och H skrattade så dant, då busade jag med men icke, var inte alls lika skoj tyckte H, så då sa jag, "är inte mamma lika rolig som pappa?" Nää, lät det som H sa då, fy va vi skrattade jag och maken. hihi.



Hade ni trevligt på dopet? Inte dåligt att du är klar först, här är det min man som alltid är klar först och springer runt och stressar mig när vi ska iväg någonstans...



Idag söndag är det dax för Me&I-party, ska bli skoj! Vet inte riktigt vad jag ska köpa, men någon body och en bodysuit (pj) tror jag det blir, och kanske byxor med... hmm. Jag gillar dom kläderna skarpt! Du får ha ett sånt party när det lugnat ner sig lite hos er, är ju mycket nu!



Ja, jag ska skicka, men har du mac eller pc? jag har ju mac så måste bara hitta nåt sätt att göra om dom ifall du har pc. annars går det nog inte öppna dom i din dator...



Hoppas ni får en trevlig och mysig söndag! Jag är ju själv hemma hela dagen så ska städa och dona lite först och sen ta det luugnt... =)



Krama

#17 - - Dorothéa -Nybliven tvillingmamma till Noah & Jolie.:

Hej.

Å vad det rev tag i mig när jag läste ditt inlägg.

Jag vet knappt vad jag ska säga.



Stor kram

#18 - - Helena:

Godmorgon!Idag vaknar jag på min enda lediga dag och vad händer? Jo det regnar förstås. Blir att stanna inne hela dagen, suck. Hoppas att du får en fin dag, kram!

#19 - - Ida Björck:

det svider att läsa detta för jag har varit med om samma sak med min farmor, och den där "väntan" är obegripligt svår och smärtsam. Allt man kan göra är att finnas där för varandra, visa vad kärlek och omtanke är. Jag önskar er all lycka, kramar

#20 - - Maria:

Tänker på er!

#21 - - sara:

usch, din text får nästan tårarna att börja! Vet hur du känner det. Förlorade min mormor i slutet av Augusti, hon hade varit sjuk länge och hade det väldigt jobbigt i slutet. Beklagar verkligen! Många stora kramar!