Sonia Rykiel

100300-173
Hon har kallats ”Queen of Knits” och de flesta associerar säkert hennes namn med stickade, randiga kläder i dova färger. Rykiel hamnade i modebranschen i början av 60-talet när hon var gravid och inte hittade några mjuka tröjor som passade. Hon stickade helt sonika sina egna och sålde dem i sin mans modeaffärer.

100300-174
På våren 1968 öppnade hon sin första egna butik i hemstaden Paris, och samtidigt lanserades den första prêt à porter-kollektionen. 1986 kom en linje för barn (på initiativ av Soinas dotter Nathalie) och två år
senare, även en billigare underlinje (Inscription Rykiel, numera omdöpt till Sonia/Sonia Rykiel). I dag är Sonias dotter Nathalie Rykiel chefsdesigner. Sonia Rykiel går bland annat att köpa på NK & la redoute..

 


Älskar hennes kollektion!
Så mycket detaljer. Dem här klänningarna tillhör mina favoriter. Älskar blommorna och rosetterna! De är helt gudomliga! Va väl därför jag fastna för dem i första taget..

Skorna är lika härliga dem, ja iaf dessa!! De passar så bra ihop med klänningarna, samma färg. de smälter ihop =) Jag blir så inspirerad av denna sensuella & kvinnliga look!! som jag sa förut så älskar ja ju detaljerna! Helt 

100300-176

LOVELY!!       

sr

Å så självfallet en väska. Även denna med blommorna som detalj.. Finns hur många olika varianter att välja på..